Untitled Document

Activitati si ORGANIZARE

Gradinita functioneaza cu cinci grupe pe trei niveluri de varsta si un efectiv de 100 de copii. Sunt 5 cadre didactice toate titulare cu gradul didactic I .Copiii isi desfasoara activitatea in 5 sali de clasa de diferite dimensiuni ,luminate natural, dotate cu mobilier nou, aparatura si jucarii utile unei dezvoltari normale .
Gradinita se bucura de un prestigiu castigat in zecile de ani de functionare, datorita muncii colective a cadrelor didactice.
Educatoarele din gradinita desfasoara un invatamant global, integrat si creativ. In centrul activitatii didactice se afla copilul cu particularitatile psiho-fizice dar si cu nevoile si cerintele pe care le are pentru o dezvoltare corecta.Activitatea cadrelor didactice este orientate pe sprijinirea copilului pentru activitatea viitoare, cea de scolar.Oferta educationala a gradinitei “Regina Maria “ cuprinde pe langa activitatile care sunt cuprinse in planul de invatamant si ariile curriculare, o serie de activitati optionale cum sunt: studierea aprofundata a limbii engleze, activitati muzicale, lectii de pian, gimnastica ritmica, initiere in utilizarea calculatorului. Aceste activitati pot fi diversificate daca prescolarii cu varste cuprinse intre 6-7 ani doresc sa desfasoare un alt tip de activitate care sa vina in sprijinul nevoilor lor de formare. Activitatile extra – curriculare sunt reprezentate de organizarea unor excursii, plimbari, spectacole de teatru pentru copii, expozitii de pictura, prezentate in holul de primire al gradinitei.
O buna colaborare are gradinita “Regina Maria” cu U.N.E.S.C.O. , la care unitatea de invatamant este afiliata. Astfel periodic copiii din gradinita participa cu lucrarile lor de desen si pictura la diferite concursuri internationale.Lucrarile copiilor au participat la concursul organizat in Franta in 2001. de asemenea am participat cu prescolarii la micro proiectul de educatie ecologica numit “Si viata mea conteaza” in anul 2002.
In anul 2003 copiii au trimis lucrarile lor in Polonia. Tema concursului a fost “Castele din tara mea”.
Alte colaborari cu O.N.G.-“ Paul Polidor “ au oferit copiilor ocazia de a se afirma in spectacole organizate de ei pentru colegi. O.N.G.-ul “Salvati Copiii” le-a oferit ocazia sa paricipe la un concurs de educatie pentru sanatate, cu cateva lucrari de pictura foarte apreciate de organizatori.


FINALITATI

• Planificarea judicioasa a activitatii din gradinita urmareste valorificarea tuturor resurselor umane si materiale in vederea formarii copiilor:
• Evitarea suprasolicitarii copiilor si valorificarea intregului lor potential, consilierea lor in vederea depistarii si valorificarii aptitudinilor si capacitatilor.
• Mentinerea frecventei copiilor prin programe interesante, recreative si stimulative.
• Perfectionarea sistemului de evaluare astfel incit pe baza rezultatelor obtinute masurile educative sa poatafi adaptate.
• Colaborarea cu companiile ale caror progrme si produse se adreseaza copiilor, astfel incit sa-i obisnuiasca pe prescolari sa comunice dezinvolt si cu alte personae decat cele din mediul apropiat.
• Cadrele didactice isi concretizeaza eforturile pentru a crea in gradinita o atmosfera placuta, stimulativa care sa le dezvolte copiilor increderea in fortele proprii.