Untitled Document

Prezentarea generala a gradinitei "Regina Maria" (poze din gradinita, puteti vedea in galeria de poze)

SCURT ISTORIC

Gradinita nr.145 “Regina Maria” functioneaza din anul 1911, cind a fost fondata si finantata de “Societatea Ortodoxa a Femeilor Romane”.La acea data se numea “Scoala pentru copii mici” si urmarea sa ajute familiile sarace cu multi copii din acest cartier marginas al Bucurestiului.
Sub patronajul societatii copiii primeau asistenta medicala,rechizite, imbracaminte si alte ajutoare.
“ Societatea Ortodoxa a Femeilor Romane” s-a gandit sa infiinteze aceste “gradini” cu local propriu care sa aiba mobilier,material didactic, pentru a sprijini comunitatea locala, de altfel destul de saraca in acele vremuri.Societatea se afla sub patronajul doamnei Alexandrina Cantacuzino iar din partea Comitetului de Patronaj era doamna Venturia Octavian Goga.
Se crease o traditie ca acei copii ai gradinitei sa participle in fiecare primavara la o serbare dedicata anotimpului, fiind in acelasi timp o ocazie de a se intilni cu doamne din Comitetul Societatii.
De aproape 100 de ani Gradinita “Regina Maria” isi continua traditia de a educa si forma copiii prescolari, pastrandu-si renumele de lacas de invatamant,apreciat foarte mult de parinti


TRADITII ALE GRADINITEI

Din anul 1990 si pana in prezent Gradinita nr. 145 “Regina Maria a urmarit consecvent sa promoveze si sa incurajeze aptitudinile literare, mizicale, dramatice si plastice ale copiilor.
Gradinita poarta numele “Regina Maria” nu intimplator. Regina artista, cum a fost numita in epoca si-a pus amprenta prsonalitatii pline de viata cind a fost decorat Pelisorul , in stilul art-nouveau.Daruita de Dumnezeu cu talent literar ne-a lasat remarcabile povesti, basme, romane si volume memorialistice.